Vinoteka Šturm | Novo mesto | Supernova

Bogata ponudba vin, degustacije ter nakup vina za domov. V Vinoteki Šturm se ob kozarčku vrhunskega vina čas popolnoma ustavi.

Vinoteka Šturm

Delovni čas
ponedeljek 09.00 - 21.00
torek 09.00 - 21.00
sreda 09.00 - 21.00
četrtek 09.00 - 21.00
petek 09.00 - 21.00
sobota 08.00 - 21.00
nedelja Zaprto
Naslov
Otoška cesta 5
8000 Novo mesto
Plačilna sredstva
gotovina, kreditna kartica, Darilna kartica Supernova
Telefon
E-pošta
Spletna stran
Kategorija
Kavarne in restavracije
Naslov
Otoška cesta 5
8000 Novo mesto
Plačilna sredstva
gotovina, kreditna kartica, Darilna kartica Supernova
Telefon
E-pošta
Spletna stran
Kategorija
Kavarne in restavracije

Sprostite se ob kozarcu dobrega vina v Vinoteki Šturm

Ljubitelji vina zagotovo poznate vrhunska belokranjska vina vinske kleti Šturm. V bogatih okusih dišečega traminca, rumenega muškata, modre frankinje in okusnih penin lahko uživate tudi v nakupovalnem centru Supernova Novo mesto. Uspešno nakupovanje zaključite ob kozarčku svojega najljubšega belega ali rdečega vina. Na vinskem listu Vinoteke Šturm boste našli celovito ponudbo vin lastne blagovne znamke Šturm – belih, rdečih in rose, mladostnih in zrelih, suhih in sladkih, mirnih in penečih, za vsakodnevno uživanje in za vaše najbolj svečane trenutke.

Če še nimate svojega najljubšega vina, vam v Vinoteki Šturm pripravijo degustacijo. Uživajte v skrivnostnih notah vinskih mojstrovin ter se odločite, katero vino boste kupili za domov. Vina Šturm so na voljo tudi v leseni darilni embalaži. Za odlično postrežbo tudi doma pa lahko v vinoteki kupite še vinske kozarce, odpirač in druge pripomočke za postrežbo vina.

Poleg lastne blagovne znamke vinoteka ponuja tudi izbor drugih vin iz Bele krajine ter najbolj znane slovenske in svetovno znane tuje znamke vin. Ob vinu lahko naročite tudi številne brezalkoholne napitke in odlično kavo.

Vinska zgodba družine Šturm

Vinska klet Šturm je rezultat uspešne zgodbe vinogradniške družine Šturm, ki že od samega začetka premika meje vinorodnega okoliša v Beli krajini. Začetki vinogradništva v družini segajo v leto 1968, ko je Otmar Šturm starejši zasadil prve trte v vinogradu pod Sveto Ano. Leta 1992 je vinogradniški posel prevzel sin Otmar mlajši, ki je leta 1999 zgradil sodobno vinsko klet Šturm.

Posebnost družine je zagotovo drznost. Mimo pravilnikov so zasadili sorte, ki so – prav po njihovi zaslugi – postale steber današnjega belokranjskega vinogradništva. Taki sta recimo rumeni muškat in dišeči traminec, ki še do nedavnega nista bili niti na seznamu dovoljenih sort okoliša, zdaj pa si uspešno utirata pot tudi na tem koncu Slovenije.

Družina Šturm danes obdeluje osem hektarjev vinogradov, ki obsegajo skupno 30.000 trt. V svoji ponudbi ima različne kolekcije vin, ki jih označujejo različne etikete. Z belo etiketo prihajajo na trg sveža vina iz mlajših vinogradov, modra etiketa označuje vina iz starejših vinogradov in z najboljših leg, ki zorijo v lesu, tretjo linijo pa sestavljajo predikatna vina z umetniškimi deli na etiketi. Elitna črna etiketa je rezervirana za bela vina, narejena po tradicionalnem postopku s podaljšano maceracijo.