Kralj Matjaž | Novo mesto | Supernova

Dobrodošli pri Kralju, kjer najdeš dobro voljo, mal’ drugačne dolenjske pogače s pridihom Italije, mrzla Kraljeva craft piva, odlično kavico in še mnogo več.

Kralj Matjaž

Delovni čas
ponedeljek 08.00 - 21.00
torek 08.00 - 21.00
sreda 08.00 - 21.00
četrtek 08.00 - 21.00
petek 08.00 - 21.00
sobota 08.00 - 21.00
nedelja Zaprto
Naslov
Otoška cesta 5
8000 Novo mesto
Plačilna sredstva
gotovina, kreditna kartica
Telefon
E-pošta
Spletna stran
Kategorija
Kavarne in restavracije
Naslov
Otoška cesta 5
8000 Novo mesto
Plačilna sredstva
gotovina, kreditna kartica
Telefon
E-pošta
Spletna stran
Kategorija
Kavarne in restavracije

Za vas, Kralje in Kraljice

Ker želimo, da se počutite dobro, smo za vas izbrali kar se da lokalne sestavine in jih s pomočjo fermentacije spremenili v jedi in napitke, ki bodo poskrbeli za vašo dobro voljo in počutje.

»Delali bomo samo dobre stvari!«

To je vizija, ki si jo delita lastnik, Matjaž Smodiš, nekdanji košarkar z uspešno mednarodno kariero, ter soustanovitelj Matevž Slokar, izkušen podjetnik in hišni ekspert za pico.

..In tako se je vse začelo...

...najprej oktobra 2018 z odprtjem Pivnice Kralj Matjaž na novomeškem Glavnem trgu ter KRALJEVIMI CRAFT PIVI, pa tudi kaj dobrega za piknt’ ni manjkalo.

Pivnici se je kmalu pridružila Mestna Kavarna, v kateri ponosno strežemo KRALJEVO KAVO, praženo v mikropražarni v Zagrebu, v kateri kraljujejo zrna Arabice in Robuste, a tu se zgodba še zdaleč ne konča.

Leta 2019 se je odprla Pizzerija Kralj Matjaž, ki je sprva bivala nekaj hiš stran, od leta 2020 pa si hišno številko deli s Kraljevo Pivnico in Pizzerijo na Glavnem trgu, od takrat celotna hiša nosi ime Kralj Matjaž.

Kraljeva družina se je v letu 2021 poveča za kar dva nova člana, in sicer je najprej v mesecu maju v Kranjski gori zadišalo po KRALJEVIH POGAČAH, pripravljenih po navdihu posebnih pic tipa al taglio, ki izhajajo iz Rima, od septembra pa jih lačnim kraljem in kraljicam postrežemo tudi znotraj nakupovalnega centra Qlandia Novo mesto, kjer ne manjka niti Kreljevih craft piv, Kraljeve kave in še kaj bi se našlo.

Kralj Matjaž je na kratko povedano zgodba, za katero stoji zagnana ekipa, ki verjame, da so za uspeh zaslužni kakovost, trdo timsko delo, dobre ideje in seveda nekaj poguma.

Se vidimo v Kralju!